A tisztújító közgyűlés eredményei

2012-03-30 du. 17 óra

Helyszín: KJNT székháza, Croitorilor (Mikes) u. 15. sz.
Szervező: Kriza János Néprajzi Társaság

Dr. Pozsony Ferenc alapító elnök visszavonulása után dr. Jakab Albert Zsoltot választotta elnökévé a Kriza János Néprajzi Társaság. A társaság alelnökévé dr. Peti Lehelt, a társaság külső munkatársát és dr. Szabó Árpád Töhötömöt, a társaság korábbi alelnökét választották.

Dr. Pozsony Ferenc 1990-es alapítása óta vezette a társaságot. A közgyűlésen elmondta, elérkezett az ideje annak, hogy a fiatalok vegyék át a munkát. A leköszönő elnöknek tiszteletbeli elnöki címet ajándékozott a közgyűlés. Jakab Albert Zsolt korábban is a Kriza János Néprajzi Társaság belső munkatársa volt, a társaság digitalizációs programjait vezette.

A társaság főtitkárának dr. Ilyés Sándort, pénztárosnak pedig Tatár Erzsébet-Tímeát  tették meg.

Jakab Albert Zsolt elmondta: nem a változtatás, hanem a folytonosság jegyében kívánja folytatni a munkát a társaság élén. Fontosnak tartja a megvalósított eredményekre építve a szakmai műhely legnemesebb hagyományait folytatni. Azt mindenképpen célul tűzi ki, hogy vándorkonferenciák szervezésével tegye élőbbé a társaság munkáját. A Kriza János Néprajzi Társaság, amelynek közel 250 tagja van, a magyar néprajzkutatás egyik legfontosabb műhelyének számít.