Debüt-díjat kapott Keszeg Anna és Jakab Albert Zsolt

2012-01-23

Szervező: Erdélyi Múzeum-Egyesület

2011-ben Keszeg Annának és Jakab Albert Zsoltnak ítélte oda a Debüt-díjat az Erdélyi Múzeum Egyesület Bölcsészet-, Nyelv- és Történettudományi Szakosztálya.

A díjat az Irodalom- és színháztudományi kutatások címmel szervezett nyílt nap zárómozzanataként, 2012. január 23-án adták át. Keszeg Anna a budapesti Ráció Kiadónál napvilágot látott Gyöngyössi János – Szövegek és kontextusok című kötetével, Jakab Albert Zsolt pedig a több mint 15 000 tételből álló Romániai magyar néprajzi bibliográfiával pályázott. A pályamunkákat Komáromi Tünde, a Román Akadémia Folklór Intézetének munkatársa véleményezte, a Debüt-díjat Egyed Emese egyetemi tanártól, a szakosztály elnökétől vehették át a kitüntetettek.

Keszeg Vilmos egyetemi tanár kezdeményezésére 2006-ban hirdetett először Debüt-díjat a Bölcsészet-, Nyelv- és Történettudományi Szakosztály választmánya. A szakosztály több kutató teljesítményét méltányolta az elmúlt időszakban, akik közül Debüt-díjat adományozott Simon Zsoltnak (2006), Dóczy Örsnek és Vida Erikának (2007), Berecki Sándornak és Ozsváth Imolának (2008), Gáll Ervinnek, Gergely Balázsnak és Peti Lehelnek (2009), valamint Kinda István-Csabának és Varga P. Ildikónak (2010).